חדשות    

חברת התשלומים שב"א הונפקה ב-15% יותר ממחיר המינימום שנקבע

 הבנקים הגדולים מכרו את מניות שב"א בשווי 296 מיליון שקל

חברת תשתית התשלומים שב"א הונפקה לפי שווי של 296 מיליון שקל, כ-15% מעל מחיר המינימום שנקבע.

הביקושים בהנפקה היו 38 מיליון מניות לעומת 17 מיליון מניות שנמכרות בהנפקה. ההנפקה נסגרה במכרז המוסדי, ולא התקיים מכרז לציבורוהסיבה היא שהכמות המבוקשת נמכרה כולה.

בין המזמינים במכרז היו חברות הביטוח מגדל הראל מנורה הפניקס, כלל פסגות וגמא. את ההנפקה הוביל לאומי פרטנרס חתמים בהשתתפות פועלים אי.בי.אי ודיסקונט קפיטל.

עקב השלמת הצעת המכר עתה הבנקים ישמרו בידיהם את מלוא הדיבידנד המיוחד, בהיקף 175 מיליון שקל ששב" א כבר חילקה .

שב"א תפעלה מערכת תקשורת דו-כיוונית בין סולקים ומנפיקים של כרטיסי חיוב לבין בתי עסק, לאישור ולאיסוף עסקאות המבוצעות בכרטיסי חיוב בבתי העסק. כמו כן, החברה מנהלת ומתפעלת ממשק סליקה בין סולקים ומנפיקים של כרטיסי חיוב, ומערכת מיתוג המקשרת בין רשתות ATM (מכשירי בנק אוטומטיים – "כספומטים"). בכלל זה, מערכת המיתוג של שב"א מקשרת בין רשתות ה-ATM של לאומי, הפועלים, דיסקונט, הבינלאומי, מזרחי-טפחות, ירושלים ויהב.

ההנפקה נכפתה על הבנקים מכוח החוק להגברת התחרות במערכת הבנקאית שמחייב אותם לרדת להחזקה של 10% לכל היותר בשב"א – אלא שעיכובים בהנפקה גרמו לפועלים ולאומי להוציא לפועל מהלכי מימוש, כל אחד מהם עם מכירת נתח של 10%. פועלים ולאומי ניצלו היטב את התעניינות בפעילות של שב"א שצמחה יפה בזכות העלייה בהיקפי השימוש בכרטיסי האשראי, בין היתר ברקע צמיחת שוק הרכישות האלקטרוניות וחוק המזומן וכן איסור קבלת מזומן בתחבורה ציבורית.

מייסד פיוניר: לקחנו דברים שהבנקים לא רצו והפכנו את זה לחברת תשלומים – פיוניר;

תשלומים בחו"ל – שאלות ותשובות