חנויות רבות יש באינטרנט אבל עדיין השהייה המרבית היא בפייסבוק. לצד חניויות של עמודים עסקיים קיימת האופציה Marketplace המאפשרת לכל אחד למכור סחורה ולעיין בסחורות של אחרים.
תוכן עניינים; ניתן להקליק על הקישור הרלבנטי
איך משתמשים
כדי להגיע ל-marketplace כל מה שצריך לעשות הוא להיכנס לפרופיל האישי שלכם בפייסבוק. בתפריט מצד ימין תמצאו את ההפניה. אם לא, אל חשש באמצעות מנוע החיפוש של פייסבוק תוכלו להגיע לחנות.
כעת ייפתחו בפניכם כל הסחורות האחרונות המוצעות למכירה. לצד הסחורה מופיעים פריטים כמו מחיר, שם משתמש ותאריך המודעה. גלילה מטה תוביל אתכם לסחורות נוספות.
כדי למצוא קטגוריית מוצרים או פריט ספציפי אפשר לחפש במנוע החיפוש או לסנן לפי "קנייה לפי קטגוריה". הקטגוריות כוללות גם קטגוריות משנה. כדי לא להגיע לכל מקום בעולם או למחירים מעל התקציב שלכם, מימין למוצרים יש אפשרות סינון לפי מיקום, מחיר ואפילו מוצרים בחינם.
איך קונים
בלחיצה על המוצר תיפתח התמונה בממדים גדולים יותר וכן יופיעו פרטים נוספים. עבור רכישה יש לפנות למשתמש. אפשר גם לבדוק ב"שאל על הזמינות". אז המוכר אמור לפנות אליכם ולגלות אם המוצר עוד רלוונטי.
איך מוכרים
כשאתם נמצאים ב-Marketspace היכנסו ל"מכור משהו" – אז תוכלו לעדכן את שם המוצר – עד 100 תווים, את המחיר,את הקטגוריה והמיקום. אפשר גם להוסיף עד 10 תמונות ותיאור לפריט. לאחר לחיצה על "פרסם" המודעה עולה ללוח.
איך עורכים ומסירים
הפריטים שהוספתם נמצאים בקטגוריה "מכירה". תחת כל פריט מופיעה הפקודה "ניהול", כאן אפשר לערוך את הפרטים או להסיר אותם ולסמן פריטים שנמכרו.
איך נשמרים
בעבר היו כבר כמה מקרים שאנשים נכוו, למשל כשקנו מוצרים מזויפים. בפייסבוק מציעים כמה אמצעי הגנה:
- לא למסור פרטי מידע כמו סיסמאות לחשבונות או חשבונות בנק וכן כרטיסי אשראח
- אם מוכרים מכשירים אלקטרוניים יש לוודא שאיפסתם אותם ומחקתם כל מידע
- אם המכירה הסופית נעשית בפגישה קבעו אותהבמקום ציבורי
- בררו שאין סתירה בין הפרטים למוצר הנמכר. בפרטים יקרי ערך בקשו תעודה או הסמכה לאותנטיות
- בפייסבוק ממליצים לשלם במזומן או בפייפאל
- היזהרו במיוחד ממוצרים מזויפים ומוצרי ריקול שלא חוקיים ברוב המדינות
עסקאות נדל;ן בחודש מאי: פחות משקיעים ויד שנייה, יותר דירות חדשות