כרטיס ישראכרט Direct MasterCard הוא כרטיס חיוב, ולא כרטיס אשראי במלוא מובן המילה. ההשלכה הראשונה של זה היא שהחיובים של הכרטיס נעשים באופן מיידי, ולא במועד החיוב החודשי כמו בכרטיסי האשראי הרגילים. כל אחת מהעסקאות שנעשות בכרטיס, בין אם רכישה ובין אם משיכת מזומנים, חייבת לקבל את האישור של הבנק, שבוחן את היתרה של בעל הכרטיס בנקודת הזמן הספציפית. לאחר ביצוע העסקה מציגים את הסכום שלה על גבי תדפיס חשבון העובר ושב של הלקוח, לפרק זמן מוגבל, גם אם העסקה בסופו של יום לא מבוצעת. הכרטיס מאפשר שימוש מקומי בלבד, ולא ניתן לעשות באמצעותו עסקאות תשלומים או קרדיט – מי שעושה זאת יראה שנגבה ממנו כבר במועד החיוב סכום העסקה כולה.
כדי להשתמש בכרטיס נדרש לשלם דמי כרטיס חודשיים. למרות שלכל בנק יש תעריפון משלו, מהבדיקה שעשינו עושה שבנקודת הזמן הנוכחית המחיר החודשי של כרטיס ישראכרט Direct MasterCard הוא זהה בכל הבנקים, ועומד על 6.27 ש"ח. מכיוון שסכום זה עתיד להשתנות מפעם לפעם, מומלץ לכל מחזיקי הכרטיס לעקוב אחר התשלום החודשי שהם משלמים.
ההטבות שמעניק הכרטיס
בדומה לרוב כרטיסי הדיירקט (כולל חלק שכבר סקרנו באתר), השימוש בהם הוא בסיסי יחסית, וכך גם רשימת ההטבות. מחזיקי הכרטיס לא מקבלים למשל את ההטבות הניתנות ללקוחות ישראכרט מחזיקי כרטיס האשראי כמכלול. ההטבה העיקרית שהם כל מקבלים היא ביטוח נסיעות לחו"ל ללא תשלום. את הביטוח יכולים להזמין לקוחות שגילם פחות מ-75, ושנוסעים לפרק זמן של 55 יום ומטה. הביטוח מעניק כיסוי על הוצאות רפואיות, הטסות רפואיות וכבודת הנוסע, כמובן בשיעור מקסימלי מסוים ובהתאם לגובה הנזק.
בכרטיס Direct MasterCard ניתן להשתמש רק בבתי עסק שכוללים מכשיר לביצוע אוטומטי של עסקאות, כאשר מכשירים ידניים לא יאפשרו תשלום באמצעותו. במקרה של תחנות דלק, יש מצב שונה ממה שאנחנו מכירים: התחנה תבקש קודם כל אישור על הסכום המקסימלי שאפשר לתדלק באמצעות כרטיס אשראי. אישור זה יירשם כניצול של מסגרת החשבון, כגובה בגובה האישור. לאחר קליטת שובר העסקה יתבצע עדכון של העסקה, שכולל כבר את הסכום ששולם בפועל.
מידע נוסף על כרטיס ישראכרט Direct MasterCard תמצאו כאן.