הבנק הבינלאומי מציע ללקוחותיו פיקדון שקלי ל-18 חודשים בתוספת מענק המותנה בעליית סל מניות BUYBACK של חברות מובילות הנסחרות בארה"ב ובתנודתיותן. מה זה אומר? ובכן, הבנק מציע פיקדון שהקרן השקלית שלו מובטחת למשך 18 חודשים (יחסית מדובר בפיקדון מובנה לזמן קצר) שהמשקיעים בו יכולים להרוויח משמעותית במידה והמניות שבסל שמוגדר מראש יעלו. בתרחיש הרע מבחינתם הם מקבלים אפס, והאמת זה ממש לא רע בעידן הנוכחי – גם כך מיש שיקיע לשנה וחצי בפיקדון שקלי יקבל כמה עשיריות לכל היותר – כלומר, ההפסד האלטרנטיבי הוא שולי.
מנגד, הפוטנציאל לאפסייד מאוד משמעותי (יחסית לסיכון). אבל נתחיל בסל – סל המניות שנבחר מורכב מהמניות הבאות (משקל שווה לכל מניה) – Apple Inc, Intel Corp, Home Depot Inc, The Boeing Company, Time Warner Inc, Lowe's Companies, Inc, Hewlett-Packard Co, General Motors Co,FEDEX Corp, Corning Inc.
ומתי מקבלים תשואה וכמה?
נקבע חסם עליון לכל מניה בשיעור של 25% מעל השער היסודי (שער הסגירה ביום 14.7.15).
תקופת הבדיקה הינה בת 17 חודשים, החל מיום 15.7.15ועד ליום 14.12.16, במהלכה ייבדק בכל יום שער הסגירה של כל מניה לעומת החסם העליון שלה.
ביצועי המניה (יחושב בנפרד לכל מניה), קיימות 2 אפשרויות:
1.במקרה שכל שערי הסגירה של המניה במהלך תקופת הבדיקה יהיו נמוכים מהחסם העליון, ביצוע המניה יחושב כשיעור השינוי בפועל בין השער היסודי לבין השער החדש מנקודה לנקודה (למען הסר ספק, יתכן ביצוע מניה שלילי אשר יקטין את שיעור שינוי הסל).
2.במקרה שבמהלך תקופת הבדיקה אחד או יותר משערי הסגירה של המניה יהיה שווה/גבוה מהחסם העליון, יוחלף ביצועה בפועל של המניה בשיעור קבוע של 5% לכל תקופת הפיקדון (ללא קשר לביצוע המניה בפועל בתום תקופה מנקודה לנקודה, בין אם שלילי או חיובי).
שיעור השינוי של סל המניות הינו ממוצע חשבוני של כל ביצועי המניות כפי שחושבו (ביצוע בפועל או "השיעור הקבוע").
תנאי המענק:
במידה ששיעור שינוי הסל כפי שפורט לעיל יהיה חיובי (גבוה מאפס) – הלקוח יזוכה במענק בשיעור של 30% משיעור שינוי הסל. לפיכך המענק המקסימאלי האפשרי הינו עד 7.50% (לא כולל).
אם שיעור שינוי הסל כפי שפורט לעיל יהיה שלילי (נמוך מאפס)/ אפס – ייפרע הפיקדון בתום 18 חודשים ללא מענק.
המענק יהיה צמוד לשער הדולר היציג (כמפורט בתנאי הפיקדון).
קרן הפיקדון כאמור מובטחת.
לפרטים מלאים על הפיקדון המובנה