למרות משבר הקורונה אחר הצהריים המדדים בבורסת ניו יורק עברו לעליות – דאו ג'ונס ו-S&P 500 מתחזקים ב-0.3%, נאסד"ק מטפס ב-2% – טסלה קופצת ב-15%, אפל עולה ב-1%, אמזון ב-2.7%, מיקרוסופט ופייסבוק ב-4%, אלפבית ב-0.8%; יש לציין שמדובר בתנודתיות ידועה.
בצהריים מספר הבקשות הראשונות לדמי אבטלה בארה"בקפץ בשבוע שחלף ב-70 אלף ל-281 אלף – הרמה הגבוהה מאז ספטמבר 2017. הכלכלנים ציפו למספר נמוך בהרבה של 220 אלף בקשות.
בישראל בשוק המט"ח שקל ומתגבר מול המטבעות הזרים: הדולר נחלש היום ב-3.8% בשוק המט"ח המקומי ושערו היציגה נקבע על 3.683 שקלים, היורו צנח ב-5.2% ושערו היציג נקבע על 3.977 שקלים. הפאונד צולל ב-5.8% ונקבע על 4.275 שקלים.
"אתמול בנק ישראל הוציא הודעה דרמטית שהוא עומד להתערב בשוק המטח ע"י הזרמת נזילות דולרים בסך 15 מיליארד דולרים, מבלי שיתרות הדולרים של בנק ישראל ישתנו מהמהלך הזה", כך לדברי קובי לוי, ראש דסק אסטרטגיות שווקים בלאומי שוקי הון.
אתמול הודיע בנק ישראל כ יקצה בשלב זה עד 15 מיליארד דולר לעסקאות החלף (בין מטבעות) מול מערכת הבנקאות המקומית גם לטווחים של למעלה משבוע. הבנק ימשיך להפעיל כלי זה כל עוד הלחצים לנזילות דולרית ימשיכו להיות גבוהים מאוד.
יצוין שכלי זה מופעל על ידי שימוש ביתרות המט"ח שבנק ישראל צבר בשנים האחרונות. רמת היתרות הגבוהה מאפשרת את הספקת הנזילות הנדרשת למערכת הפיננסית המקומית באופן יעיל.
לגבי הליש"ט אומר לוי כי "הוא נופל בין היתר כי התגובה של הממשלה בבריטניה להתפשטות הנגיף הייתה איטית וזה מתבטא בשער החליפין".
השקעה פסיבית או אקטיבית? מדדים או בחירת מניות?