חדשות    

17 מיליארד שקל – הכנסות המדינה ממסים על דירות חדשות

גובה המסים על דירות חדשות 17 מיליארד שקל עם המע"מ ושבר את שיא כל הזמנים

המשקיעים בורחים, הבנייה קפואה אבל המדינה מרוויחה – המדינה גבתה ב-2018 מיסים על מכירת דירות חדשות בכ-17 מיליארד שקל. לפי רשות המיסים שביצעה התאחדות בוני הארץ. כך על פי ניתוח המסים של התאחדות בוני הארץ

נתון זה כולל את מיסי הנדל"ן הרשמיים, שעל פי נתוני רשות המיסים עלו בכ-0.5% לעומת שנת 2017. הכנסות אלה הסתכמו ביותר מ-11 מיליארד שקל, שיא של כל הזמנים בהכנסות המדינה ממיסי נדל"ן. לפני עשור עמדו הכנסות אלה על כמעט מיליארד שקל.  למרות סבסוד הקרקעות במסגרת "מחיר למשתכן" ההכנסות ממיסי הנדל"ן לא נפגעו.

נשיא התאחדות הבונים ראול סרוגו הסביר כי "מטה הדיור חייב להמשיך לפעול כדי לעמוד בצורכי השוק". לדבריו, הזינוק הצפוי במספר התושבים בשנים הבאות מצריך מהממשלה כבר עכשיו לתכנן 3 מיליון דירות חדשות שיוקמו כאן בתוך 30 שנה, כשיחיו פה כ-18 מיליון תושבים. "רק מטה מסודר שיתכנן את כל הניהול של הבנייה יוכל לבצע את המשימה הזו".

בהתאחדות אומרים שהממשלה צריכה להגדיל מיידית את היקפי התחלות הבנייה לכ-80 אלף דירות בשנה, ובהדרגה להגיע ל-100 אלף דירות. לטענתם, השינוי המהותי בתחום יגיע באמצעות הקטנת ביורוקרטיה, באמצעות רישוי עצמי שיבצע האדריכל המתכנן את הבנייה, כמקובל בעולם, ללא צורך באישור התוכנית שוב ושוב בוועדות המקומיות. כמו כן קוראים הקבלנים לקביעת נפח הבניין בתב"עות (תוכניות בניין עיר) ללא התערבות בצורת הדירות עצמן ובכך לקצר בשנים את זמן ההמתנה לאישור תוכנית.

על הרשויות המקומיות אמרו כי "אסור שראשי הערים יקפיאו תוכניות". בהתאחדות מעריכים שבמסגרות השונות של התחדשות עירונית אפשר להוסיף כ-900 אלף דירות בלוחות זמנים קצרים.

ובנוגע לפריפריה, שם התחדשות עירונית אינה כלכלית, ההתאחדות מציעה תוכנית "אשראי מס", במסגרתה היזם יקבל זיכוי במס על פרויקט באזורי ביקוש, כנגד בנייה בפריפריה.

התאחדות בוני הארץ: ;הקיפאון בענף הדיור צפוי לגרום בשנת 2014 לירידה של 12% בהיקף התחלות הבנייה;