התקבלה תביעה נגד יזמיות תמ"א 38 בבניין בתל אביב, שהגיש דייר שנפל על פסולת בחדר המדרגות ושבר את הקרסול. החברות הנתבעות הן "קריגר נדל"ן ת"א", "קריגר זימן 4" ו-"קריגר 0404". בית המשפט קבע כי הן סיכנו את הדיירים בכך שלא פינו אשפה, ועליהן לפצות את הדייר בכ-166 אלף שקל.
התביעה נבעה מכך שהתובע השתמש במדרגות במקום המעלית שהייתה מושבתת. הוא נפל על פסולת בנייה והגיע לבית החולים, שם עבר ניתוח לקיבוע שבר בקרסול. התביעה הייתה נגד רשלנות בתחזוקת חדר המדרגות, בין היתר משום לא התקינו מעקה חלופי ולא פינו אשפה. לטענתו, בעקבות הנפילה הוא נאלץ לבטל נסיעה משפחתית לחו"ל ולעבור לדירה שכורה כיוון שלא יכול היה לעלות במדרגות.
אך השופטת לא קיבלה את טענתן, וקבעה כי לא הוכח שמיהר או נהג בפזיזות. היא האשימה את הנתבעות בכך שלא הביאו עדים רלוונטיים, אפילו לא המפקח מטעמן.
התובע לעומת זאת הציג תמונות מלפני התאונה והעידו על המדרגות המסוכנות. לעזרתו הגיעה גם עדותם של אשתו והמפקח מטעם הדיירים. עוד קבעה השופטת כי הנתבעות לא אסרו על המגורים בבניין ואף לא ביקשו מהדיירים שלא לרדת במדרגות ביום הנפילה.
"לו רצה הקבלן/היזם למנוע את השימוש בדירות, יכול היה לעשות כן, ולממן לדיירים דיור חלופי לתקופת הבנייה. משלא עשה כן, אינו יכול לטעון כי היה על הדיירים להימנע מלעשות שימוש יום יומי ורגיל בדירות, לרבות בחדר המדרגות", כתבה.
השופטת הסבירה שאם המעלית מושבתת והדיירים חייבים להשתמש במדרגות, הנתבעות היו צריכות לדאוג שיהיו נקיות מפסולת בניין. מאחר שלא עשו זאת, הרי שהן הפרו את חובות הזהירות כלפי התובע, והוא זכאי לפיצוי על רשלנותן. על האשמה התורמת נקבע שהיא עומדת על שיעור מינימלי של 5% בלבד.
בית המשפט החליט שהנזקים לתובע כללו הוצאות שכירת דירה חלופית לתקופת שיקום של שנה. הוא דחה את טענת הנתבעות שלפיהן התובע לא הקטין את נזקיו כיוון שלא השכיר את דירתו. השופטת הבהירה כי לא מצופה מאדם שנמצא בשיקום לתור אחר דייר שיסכים לגור בבניין שעובר תמ"א 38.
בנוסף זכה התובע בפיצוי על ביטול הנסיעה וכן בפיצויים על כאב וסבל, הוצאות ניידות ועזרת הזולת. לאחר ניכוי האשם התורם נפסקו לתובע 129 אלף שקל בתוספת החזרי הוצאות, חוות דעת רפואית ועדויות בסך 5,310 שקל, החזר אגרת בית משפט ו-30,186 שקל עבור שכר טרחת עו"ד.
רשלנות רפואית: הורים לתאומות עם פיגור שכלי יפוצו ב-22 מיליון שקל