קריירה    

מענקים בסך 5 מיליון שקלים – לתעשיינים שיקיימו הכשרות מקצועיות ויקלטו לעבודה

מעודכן ל-09/2021

שירות התעסוקה והתאחדות התעשיינים הפיצו את הקול קורא במטרה לסייע לפתרון המשבר בשוק העבודה ■ מעסיק שיעמוד בתנאים יקבל מענק בגובה 16,000-10,000 שקל ההרשמה תימשך עד 30.9.2021

שירות התעסוקה והתאחדות התעשיינים הפיצו קול קורא לתעשיינים מכל תחומי התעשייה, לרבות הייטק, לביצוע הכשרות מקצועיות לדורשי עבודה שבסופן ייקלטו המשתתפים לעבודה.

מעסיק שייענה לקול הקורא, יזכה במענק של 10,000-16,000 שקל לתקופה של עד חצי שנה, במסגרתה יידרש להכשיר עובדים במפעלו (OJT) ולהעסיקם בתום תקופת ההכשרה. ברשימת המקצועות המזכים ניתן למצוא לראשונה מקצועות דיגיטליים ועובדי הייטק ומקצועות עסקיים תומכי פיתוח

שוק העבודה עובר בשנים האחרונות תהליכי שינוי משמעותיים, אשר הלכו והואצו מאז פרץ משבר הקורונה. על פי הערכות ה OECD, 14% מהמקצועות צפויים להיעלם בשנים הקרובות ו 32% נוספים עתידים להשתנות לבלי הכר.

מאז פרץ המשבר, הובילו שירות התעסוקה והתאחדות התעשיינים שורה של קולות קוראים משותפים לתעשייה, שתכליתם עידוד העסקת דורשי עבודה באמצעות הכשרות במקומות העבודה. קולות קוראים אלו הובילו להכשרתם והשתלבותם של אלפי דורשי עבודה במקומות העבודה אליהם הוכשרו.

עקב זאת ולאור העובדה שגם כעת, כשהמשק פתוח ותמה תקופת הזכאות לדמי אבטלה לדורשי עבודה מתחת לגיל 45, רבים עדיין מתקשים לשוב למעגל העבודה, יצאו החודש (ספטמבר) שירות התעסוקה והתאחדות התעשיינים בקול קורא לתעשיינים שתכליתו עידוד העסקה. במסגרת הקול הקורא, יוקצו 5 מיליון שקלים שיועברו לתעשיינים מכל התחומים, לרבות מענף ההייטק, המדווחים על קושי בגיוס עובדים במקצועות רבים ומגוונים.

כל תעשיין שיעמוד בתנאי הקול הקורא, יזכה במענק שינוע בין 10,000-16,000 שקל, לתקופה של עד חצי שנה, ויידרש לבצע הכשרות פנים מפעליות ("On Job Training") שבסופן יוכשרו דורשי העבודה למקצוע הנדרש ויועסקו על ידו. בין המקצועות שצוינו בקול הקורא ניתן למצוא לראשונה גם מקצועות דיגיטליים ועובדי הייטק התומכים בפיתוח וכמוהם גם עובדים עסקיים תומכי פיתוח. זאת, לצד מפעילי מכונות, רתכים, מסגרים, מחזיקי מכונות, חשמלאים, מעבדי שבבים, אנשי מדידה ואבטחת איכות, עובדי מתכנת, חרטים, כרסמים, אנשי תקשורת ואבטחת מידע. יובהר, כי ההרשמה לקול הקורא היא עד ה 30.9.2021, לפרטים נוספים והרשמה באתר שירות התעסוקה ובמוקד 9687*.

רמי גראור, מנכ"ל שירות התעסוקה, מסר: "הקורונה האיצה תהליכי שינוי, שמי שלא ייענה להם פשוט יישאר מאחור. שירות התעסוקה לא מותיר אף אחד מאחור ופועל להשבה מיטבית של דורשי העבודה למעגל העבודה, באופן שיאפשר להם לא רק להשתלב בשוק אלא גם להתמיד ולהתקדם בו. אני מברך על שיתוף הפעולה עם התאחדות התעשיינים, בטוחני שבדומה לשיתופי הפעולה הקודמים ביננו, ינחל הצלחה. רק שילוב זרועות של המדינה, המגזר העסקי והחברה האזרחית יוכל להוביל להתאוששות המשק מהמשבר ולחזרתם המיטבית של דורשי העבודה למעגל העבודה. הקול הקורא הנוכחי הוא צעד נוסף במסע הזה, ואני קורא למעסיקים מכל התחומים, כולל מענף ההייטק, להיענות לו – האחריות היא של כולנו"

נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד"ר רון תומר, ציין: "בעיית המחסור בעובדים במשק הישראלי רק הולכת ומחריפה. המחסור החריף מורגש ביתר שאת בתעשייה, כאשר רוב התעשיינים שלנו עדיין מדווחים על מחסור משמעותי בעובדים בכלל המקצועות. לאור מציאות קשה זו, יוזמת ה- OJT של התאחדות התעשיינים ושירות התעסוקה חשובה מתמיד, ואני מקווה כי ביחד עם תכניות דומות בעתיד, נצליח לצמצם את המצוקה הגדולה שנוצרה, ולהפוך מאות מובטלים לבעלי קריירה מצליחה בשכר הגון בתעשייה הישראלית״. כמו כן הוסיף תומר כי ״עוד לפני סגירת התוכנית ל- OJT, מסתבר לנו שהביקוש של התעשיינים להכשרות עולה פי כמה על כמות השוברים המוצעת, ואנו בטוחים שיימצא תקציב לכל הביקושים, בכדי לאפשר לעוד ישראלים לעבור הכשרה ולמצוא עבודה מתגמלת ויציבה בתעשייה הישראלית״.

שירות התעסוקה: המגזרים שנפגעו בצורה הקשה ביותר – חרדים וערבים