מחשבון הלוואה – נראה אולי פשוט, אבל המחשבון שלנו יודע לחשב הכל – באמת!
אתם מקבלים בתוצאת החישוב שני נתונים – נתון ראשון, הסכום שתשלמו בסוף תקופת ההלוואה באם מדובר בהלוואת "בלון" שבה הקרן והריבית משולמים בסוף התקופה (בפשטות – הכל משולם בסוף תקופת ההלוואה) ; ואתם גם מקבלים תוצאה של החזר חודשי לאורך כל תקופת ההלוואה באם ההלוואה נפרעת לשיעורין (כלומר, כל חודש אתם משלמים סכום שווה לאורך חיי תקופת ההלוואה).
ונדגים – אם אתם לוקחים הלוואה של 100 אלף שקלים למשך שנתיים, בריבית שקלית של 7% (אין הצמדה), אזי אחרי שנתיים תצטרכו להחזיר 114,981 שקל (בגלל הריבית דריבית זה לא 114 אלף שקל אלא קצת יותר, ולמתעניינים – מדובר בחישוב הזה – 1.07*1.07*100,000).
אבל, אם אתם לוקחים 100,000 שקלים ואתם מעוניינים להחזיר אותם במשך 24 תשלומים חודשיים שווים. אזי החישוב כבר יותר מסובך (טבלת לוח סילוקין) כשבשורה התחתונה אתם מחזירים 4,477 שקל מדי חודש.
שני סוגי ההלוואות מקובלות בבנקים; בהלוואות חברתיות אפשר להחזיר רק בשיטה השנייה – החזרים שוטפים.
סיכום ביניים – אתם מקבלים חישוב של שני סוגי הלוואות – אם אתם משלמים בסוף תקופה ואםפ אתם משלמים/ מחזירים מדי חודש בחודש.
מעבר לכך, מחשבון ההלוואה מאפשר לכם לחשב את הסכומים בהינתן שהריבית על ההלוואה היא שקלית, וגם בהינתן שמדובר בהלוואה צמודה למדד. אם מדובר בהלוואה שקלית, אזי אין צורך למלא את החלונית של הערכת המדד הצפוי. ואז החישוב הוא בהתאם להלוואה בריבית שקלית. אם מדובר בהלוואה צמודת מדד, אז אתם צריכים להוסיף את הערכת מדד המחירים לצרכן (הערכה שנתית), והחישוב יהיה על פי ריבית שקלית ריאלית (שאותה אתם רושמים בחלונית הריבית) ולפי המדד החזוי.
אז בהצלחה, ואל תקפצו מעל הפופיק – קל לקחת, קשה להחזיר!