בכלכלה ובמימון, השקעה היא העברה של סכום כסף (או הון) לגורם אחר כדי לייצר הכנסה משני סוגים:
- הכנסה פירותית (תשואה), כלומר הכנסה שוטפת מפירות ההשקעה, כגון דמי שכירות, דיבידנד או ריבית.
- הכנסה הונית, כלומר הגדלת ערכה של ההשקעה, למשל בזכות גידול הביקוש לנכס זה.
ההבדל העיקרי בין השקעה להוצאה הוא שהוצאה מכוונת לפירות עתידיים.
תוכן עניינים; ניתן להקליק על הקישור הרלבנטי
השקעה גולמית (של מדינה)
השקעה נקייה (של מדינה)
ההשקעה הגולמית במשק פחות הבלאי שנרשם על כל נכסי ההשקעה הקיימים במדינה.
השקעה בנדל"ן
השקעה במגרש, דירה, בית, בניין מגורים או משרדים, מחסן וכדומה. השקעה מסוג זה עתידה לייצר הכנסה שוטפת מדמי שכירות, ולעיתים מלווה גם ברווח הון בזכות עליית ערך הנכס.
השקעה בניירות ערך
רכישת מניות, אופציות, מלווה קצר מועד , איגרת חוב, מתוך הערכה שערך הנייר יעלה בעתיד. להבדיל ממסחר בניירות ערך, השקעה כזאת מתייחסת לעליית שווי ערך הנייר לטווח ארוך, של יותר משישה חודשים. גם כאן שני סוגי ההחזר אפשריים – הכנסה שוטפת – למשל מדיבידנד, ותשואה הונית שהיא עליית שווי הנייר. ניתן להשקיע בניירות ערך גם על ידי מכירת הנייר בלי בעלות ממשית עליו (מכירה בחסר) מתוך הערכה שערכו יירד בעתיד.
השקעה בעסק
השקעה תמורת בעלות על חלק (באחוזים) מהעסק. השקעה פסיבית מתבטאת בכך שאין התערבות תקופתית בניהול העסק. לעומת זאת, משקיע אקטיבי ידאג להתעדכן באופן תקופתי ויוכל להשפיע ממשית על החלטות ניהוליות בעיקר באמצעות יצירת ועד מייצג למשקיעים וישיבות תקופתיות עם הנהלת העסק. חלוקת רווחים של העסק מספקת למשקיע הכנסה פירותית ממנו, וכשהעסק משגשג עולה גם שוויו, ובכך נוצרת הכנסה הונית.
השקעה חברתית
השקעה חברתית לא שמה דגש רק על תשואה, אלא גם על עמידה בקריטריונים ערכיים, כמו שמירה על הסביבה, יצירת שיפור חברתי או שמירה על רף מסוים של זכויות עובדים.
לראשונה בבורסה: פתרונות לרישום מוצרי השקעה אלטרנטיביים
מה התארים הכי משתלמים ששווים את ההשקעה