שוק ההון    

מהי בריאות דיגיטלית ואיך הפכה למיינסטרים בשוק ההון

אופיר שחף בכנס בריאות דיגיטלית. צילם אלעד גוטמן

"בריאות דיגיטלית היא עולם ומלואו של הנגשת מידע רפואי למטופל, האנשה של הטיפול בחולה, ועוד מגוון אפשרויות אדיר של שילוב נתונים, ביולוגיה ואלוגריתמיקה – אין סוף של חדשנות שנדחפת על ידי מחשוב, כשמהפכת המזעור והעוצמה של המחשבים הם המנוע שדוחף את הנגשת שירותי הבריאות לכלל המטופלים". כך אמר אופיר שחף, סגן נשיא לפיתוח עסקי בחממת eHealth Ventures לאתר הון.

שחף אמר את הדברים בוועידת הבריאות הדיגיטלית dHealth2019. הוועידה בהפקת קבוצת אנשים ומחשבים, התקיימה בחמישי האחרון (12 בדצמבר) במתחם הכנסים לאגו בראשל"צ, בהשתתפות מאות מומחים לטכנולוגיות בבריאות ובהנחיית יהודה קונפורטס, העורך הראשי.

שחף שימש שופט בתחרות הסטארט אפים שהתקיימה במסגרת הוועידה, ושתי חברות הסטארט אפ שהגיעו למקומות הראשונים זכו בחבילת ליווי עסקי בשווי מאות אלפי שקלים בחממת eHealth Ventures-ובאקסלרטור יבמ-אלפא זון.

"אנחנו באופן פרטני בחנו בחממה יותר   מ 900 חברות בתחום הבריאות", ציין שחף בפתח דבריו. "האקו-סיסטם הישראלי בתחום הבריאות הדיגיטלית, כולל קרוב ל-25 חממות, אקסלרטורים ופלטפורמות חדשנות בבתי חולים. בצד תחומים כמו סייבר, אגרוטק ופינטק, זהו אוצר לאומי  שלנו. גם חברות בינלאומיות ושחקנים זרים מודעים לכך, ובאים לביצה הישראלית הקטנה בשביל החשיפה לחדשנות", אמר. "כל שנה שוברת שיאים יותר מקודמתה מבחינת ההשקעות בתחום, על ידי גורמים מגוונים ובהם בתי חולים, חברות ביטוח ועוד. כל הגורמים מבינים שהתחום ישפיע על כל אחד ואחד, ועל כן פוטנציאל השוק שלו הוא אדיר", הוסיף

הוא ענה לשאלה מה מחפשים המשקיעים, איזה סוג של פרויקטים ואילו השקעות, "אני מזהה בארץ שני סקטורים חמים: ניטור מרחוק של המטופל, ודיאגנוסטיקה- איתור בזמן של המחלה. אלו תחומים שמתקשרים לטרנדים הגלובליים בתחום, השמים דגש על דיאגנוסטיקה וסקירה. בינה מלאכותית  ולמידת מכונה הן הטכנולוגיות הצומחות ביותר: הנושא נכנס למיינסטרים של שוק ההון, גם והבורסה מגלה את התעשיה הזו ויותר ויותר כסף נכנס לתחום", הסביר שחף. "בארץ, רוב הכסף בסטארט אפים בבריאות מושקע בחברות שמצויות בשלבים המוקדמים לפעילותן- שלב ה Seed. זו השקעה שנועדה לבדוק את יעילות הטכנולוגיה, כאשר עדיין אין שיווק ופריסה בהיקפים גדולים. ישראל היא לא השוק הגדול: החברות משתמשות בישראל כמעבדה לפיילוטים וניסוים קליניים, אבל השוק האמיתי ממתין בסין, ארה"ב וכדומה- משם מגיעות הדרישות האמיתיות של השוק", הסביר. "החממה שלנו היא שיתוף פעולה מוצלח של הסקטור הפרטי והציבור: מכבי ורשות החדשנות מצד אחד, לצד משקיעים פרטיים. שותפי החממה כוללים את בית החולים האמריקני המוביל קליבלנד קליניק, חברת הביוטק הענקית אמג'ן, SCI -Shanghai Creation Investments  הסינית וחברת התרופות הישראלית מדיסון פארמה. אנו מתמודדים עם חברות בסיכון גבוה, בשלב מאוד מוקדם לפעילותן", הדגיש. "התחומים בהם אנו מתמקדים הם פתרונות ממוקדי פציינט. הסיבה לכך, הסביר "היא שקל להוציא טכנולוגיה כזו מחוץ לישראל: יש לקוח-פציינט זהה בכל מקום בעולם. פתרונות שהם ממוקדי מערכת, קשה יותר לייצא, מכיוון שמערכות הבריאות שונות ממדינה למדינה, בהיבטים של רגולציה, תרבות ארגונית שונה וכיו"ב", אמר. לבסוף, סקר שחף את התחומים שזכו לתמיכה הנרחבת ביותר בשנה החולפת. בהקשר זה, ציין, "הסקטורים שזכו לתמיכה הרבה ביותר הן דיאגנוסטיקה (פתרון מבוסס פציינט) ומערכות תומכות-החלטה (פתרון מבוסס מערכת). כמו כן, הוסיף, "פתרונות דיגיטליים הם אידיאליים בעיקר בארצות גדולות גיאוגרפית, כמו סין או ארה"ב". במקומות הללו, נימק, "הטכנולוגיה הדיגיטלית היא הכלי לגשר על מרחקים. בימים אלו, בישר שחף בסיכום דבריו, מקימות מכבי ו- eHealth Ventures קרן הון סיכון חדשה בהיקף 100 מיליון דולר".

ישראל לא משתווה למדינות אחרות בבינה מלאכותית. טובה בפיתוח, גרועה לציבור

גוגל מאפשרת ליצור אפליקציית למידת מכונה בלי ללמוד לתכנת