פיקדונות    

מדד המחירים עלה באפריל ב-0.4%; מתחילת השנה – 0.4%

מדד המחירים לצרכן עלה באפריל 2013 ב0.4%, בהמשך לעלייה של 0.2% בחודש הוקדם.  מתחילת השנה עלה המדד ב-0.4%.  העלייה במדד היא בהתאם לציפיות המוקדמות של הכלכלנים. 

עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: ההלבשה וההנעלה (ב-3.8%), הירקות והפירות (ב-3.1%), המזון (ב-1.0%), הדיור (ב-0.9%) ואחזקת הדירה (ב-0.4%). ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: התחבורה (ב-1.1%), התרבות והבידור (ב-0.8%) והריהוט (ב-0.6%). במקביל לפרסום המדד הדגישה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) כי – המדד ללא אנרגיה עלה ב-0.7 והגיע לרמה של 101.0 נקודות, המדד ללא ירקות ופירות עלה ב-0.3 אחוז והגיע לרמה של 100.8 והמדד ללא דיור עלה ב-0.2 והגיע לרמה של 100.4 נקודות.

 מתחילת השנה המדד הכללי עלה ב-0.4 אחוז, המדד ללא אנרגיה ב-0.7 אחוז, המדד ללא ירקות ופירות ב-0.3 אחוז והמדד ללא דיור ב-0.2 אחוז. בשנים עשר החודשים האחרונים (אפריל 2013 לעומת אפריל 2012), עלו המדד הכללי והמדד ללא ירקות ופירות ב-0.8 אחוז, כל אחד. המדד ללא אנרגיה עלה ב-1.1 אחוזים והמדד ללא דיור עלה ב-0.2 אחוז.

 נתוני המגמה בחודשים ינואר 2013 – אפריל 2013: על פי נתוני המגמה לתקופה זו, קצב הגידול השנתי של מדד המחירים לצרכן הגיע ל-0.9%. קצב הירידה השנתי של המדד ללא דיור הגיע ל-0.3% ושל המדד ללא ירקות ופירות וללא דיור הגיע ל-0.6%.

 מדד מחירי המזון עלה באחוז אחד.  התייקרו במיוחד: מיצי פירות טבעיים (ב-9.3 אחוזים), ממרח שוקולד, ריבת חלב וכו' (ב-6.2 אחוזים), יינות (ב-5.5 אחוזים), אבקות מרק, קוביות רוטב ותבשילים (ב-5.1 אחוזים), ריבות ומרקחות (ב-5.0 אחוזים), דגים (ב-4.9 אחוזים), מיונז (ב-4.4 אחוזים), משקאות קלים (ב-4.4 אחוזים), חטיפים מלוחים (ב-3.8 אחוזים), תה (ב-3.4 אחוזים), שמן (ב-3.0 אחוזים), תבלינים שונים (ב-2.8 אחוזים), קפה נמס (ב-2.7 אחוזים), עופות (ב-2.0 אחוזים), קקאו (ב-1.9 אחוזים), משקאות חריפים וליקרים (ב-1.8 אחוזים), מעדני חלב וגבינה (ב-1.7 אחוזים), גלידות ושלגונים (ב-1.6 אחוזים), אורז (ב-1.5 אחוזים), שמנת מתוקה ולבישול (ב-1.5 אחוזים), שימורי דגים (ב-1.2 אחוזים), סוכר (ב-1.2 אחוזים), בשר בקר טרי (ב-1.1 אחוזים), מוצרים לעוגות ולאפייה (ב-1.1 אחוזים), בשר חזיר (באחוז אחד), חמאה (באחוז אחד) ושמנת חמוצה (באחוז אחד).  הוזלו במיוחד: אטריות, ספגטי וכו' (ב-3.8 אחוזים), ופלים (ב-3.4 אחוזים), דגנים פריכים (ב-2.6 אחוזים), לחמניות, בייגלים ובאגטים (ב-1.8 אחוזים), גבינות מלוחות (ב-1.8 אחוזים), בירה לבנה (ב-1.8 אחוזים) וככר לחם (באחוז אחד).

מדד מחירי הירקות והפירות עלה ב-3.1 אחוזים.  מדד מחירי הפירות הטריים עלה ב-6.9 אחוזים ומדד מחירי הירקות הטריים עלה ב-2.3 אחוזים; מדד מחירי הפירות המשומרים והיבשים עלה ב-2.0 אחוזים ומדד מחירי הירקות הקפואים, הכבושים והמשומרים עלה ב-0.8 אחוז.

 מבין הירקות הטריים התייקרו במיוחד: קלחי תירס (ב-36.9 אחוזים לעומת ינואר 2013), עגבניות (ב-16.1 אחוזים), תפוחי אדמה ובטטות (ב-13.9 אחוזים), דלעת (ב-11.5 אחוזים), גזר (ב-5.3 אחוזים), חצילים (ב-4.3 אחוזים), ברוקולי (ב-3.3 אחוזים), צנון וצנונית (ב-1.2 אחוזים) ושומר (ב-1.1 אחוזים).  

 הוזלו במיוחד: ארטישוק (ב-29.7 אחוזים), מלפפונים (ב-15.0 אחוזים), סלק (ב-9.0 אחוזים), שעועית טרייה (ב-4.1 אחוזים), קישואים (ב-3.1 אחוזים), כרובית (ב-2.9 אחוזים), בצל (ב-2.7 אחוזים), חסה (ב-2.2 אחוזים), ירק עלים (ב-2.2 אחוזים) ופלפלים (ב-1.9 אחוזים).

 מבין הפירות הטריים התייקרו במיוחד: לימונים (ב-20.0 אחוזים), אבוקדו (ב-16.6 אחוזים), תפוזים (ב-15.7 אחוזים), תות שדה (ב-8.6 אחוזים), קלמנטינות (ב-8.1 אחוזים), קיווי (ב-5.9 אחוזים), אשכוליות (ב-5.4 אחוזים), תפוח-עץ (ב-5.3 אחוזים), אגסים (ב-4.7 אחוזים), בננות (ב-2.4 אחוזים) ופומלה (ב-1.5 אחוזים).

 הוזלו במיוחד: מלונים (ב-8.8 אחוזים).

 מבין הירקות והפירות המעובדים התייקרו במיוחד: צימוקים (ב-29.5 אחוזים), ירקות קפואים (ב-8.9 אחוזים), פירות יבשים (ב-4.0 אחוזים), אגוזים ופיסטוקים (ב-2.9 אחוזים), ירקות משומרים (ב-2.8 אחוזים), ירקות כבושים (ב-2.4 אחוזים) וזיתים (ב-2.1 אחוזים).

 הוזלו במיוחד: סלטי ירקות מוכנים (ב-4.2 אחוזים), גרעינים לפיצוח (ב-3.2 אחוזים) ובוטנים (ב-3.1 אחוזים).

 

 למדד המחירים המעודכן – הקלק כאן!