ממחקר של חברת sleeprate עולה שישראלים ישנים פחות מבעולם ולכן פחות יעילים בעבדוה וגם פחות מרוצים
בישראל ישנים פחות, עייפים יותר , יעילים פחות ופחות מרוצים מהעבודה ביחס לעולם. כך לפי מחקר של חברת Sleeprate, חברת סטארט-אפ המתמחה בהערכת דפוסי שינה, הפרעות שינה ותיקונם שגילה כי הישראלים הולכים לישון בממוצע שעה מאוחר יותר מבשאר העולם (בשעה 00:30, כאשר בשאר העולם הולכים לישון ב-23:30 בממוצע); ישראלים ישנים רק כ-6:30 שעות, בהשוואה ל-6:58 שעות בשאר העולם.
במחקרים אחרים דווח על קשר בין עייפות לחוסר שביעות רצון מהעבודה. לרוב מי שישן טוב פחות חיפש עבודה. מבחינה כלכלית נמצא כי מחסור בשינה עולה לאמריקאים יותר מ-410 מיליארד דולר בשנה ולהפסד של 604 ימי עבודה
בחזרה לישראלים, הישראלים מנסים לפצות על חוסר השינה בשנת צהריים. כ-24% מהישראלים דיווחו על שנת צהריים בהשוואה ל-19% בשאר העולם. נשים ישנות יותר, הגבר הישראלי ישן כ-14 דקות פחות מהאישה הישראלית, בממוצע. עם זאת, נשים ישראליות היו הרבה פחות מרוצות מאיכות השינה שלהם בהשוואה לגברים ישראליים, הסיבה לכך היא כנראה כי מבחינה ביולוגית נשים זקוקות ליותר שינה.
אם נחשוב על כך ששכיר במשרה מלאה בישראל עובדל כ-44.5 שעות, לעומת כ 38.6 שעות של עובד ממוצע בארצות הברית, נבין שלישראל חסרה המון מנוחה.
חוסר בשינה גורם לתפקוד לקוי, ירידת קשב וריכוז, שכחה והעדר יצירתיות. זה מתאים לממצאים קודמים שלפיהם הישראלים חיים בקצב מהיר, מדווחים על רמות לחץ גבוהות ולא מקצים מספיק זמן לשינה.