ההון שלנו מורכב מהנכסים שלנו פחות ההתחייבויות (חובות) שלנו (לחישוב ההון – מחשבון הון עצמי). אנחנו רוצים, וזה טבעי, כמה שיותר הון – כמה שיותר נכסים, כמה שפחות התחייבויות. אבל הרצון הזה לרווחה כלכלית, עומד בסתירה לעובדה פשוטה – אנחנו צרכנים טיפשים של מוצרים פיננסים – אנחנו משלמים דמי ניהול גבוהים על ההשקעות שלנו בקרנות נאמנות, קופות גמל וקרנות פנסיה; אנחנו משלמים ריביות גבוהות מדי על ההלוואות והמשכנתאות מהבנקים ומגורמים חוץ בנקאיים, בעיקר חברות כרטיסי האשראי. מנגד אנחנו מקבלים תשואה נמוכה מדי (אפילו אפסית) על הפיקדונות שלנו בבנקים.
אנחנו גם משלמים עמלות גבוהות על ניהול חשבון הבנק, ואנחנו מתעקשים לשלם לבנקים עמלות גבוהות על רכישה ומכירה של ניירות ערך. זאת רק רשימה חלקית, אבל המסקנה ברורה – אנחנו צרכנים פיננסים מאוד לא נבונים וחבל …ההוצאות הפיננסיות האלו שמים בכיס הקטן את ההוצאה על הקוטג' שגרם למרד צרכני, אז למה על הקוטג' היתה כזו מלחמה ועל דמי הניהול לא?
אולי כי זה לא מוחשי כמו הקוטג', זו בסך הכל שורה בתדפיס הבנק; אולי בגלל שאנחנו לא מאמינים שיהיה שינוי, ובאיזשהו מקום גם התרגלנו למצב ואולי אנחנו לא באמת מודעים לכמה אנחנו משלמים על המוצרים הפיננסים. אז זאת המטרה הראשונה, שלנו, של צוות האתר – לגרום לכם להבין שאתם משלמים יותר מדי. המטרה השנייה, היא להפוך אתכם לצרכנים נבונים – לא צריך בשביל זה מרד צרכני, אפשר פשוט לעשות סקר שוק בין הבנקים ולהתמקח על הריביות בפקדונות ולעבור למכשירים עם דמי ניהול נמוכים; אפשר וצריך להיות ערים למבצעים של הבנקים בפקדונות לבדוק את התנאים של המשכנתאות בכמה בנקים. אפשר וצריך להיות צרכנים פיננסים נבונים – לדאוג להון העצמי שלנו ולהגדיל אותו!