דוח ביקורת של רשות ניירות ערך על תפקודם של יועצי ההשקעות בבנקים מציג את הקושי המוטבע בתפקיד היועץ – יועצי ההשקעות נמצאים בניגוד עניינים בין טובת הלקוח לטובת הבנק. הבעיה הזו ידועה כבר שנים רבות וברשות מנסים לחסום את האינטרסים של הבנק על ידי הגברת הפיקוח, השקיפות והאכיפה על יועצי ההשקעות. אלו נדרשים למלא טפסים רבים בעת המלצות וייעוץ ללקוחות על הרכב תיקים ועל השקעות שונות בשוק ההון.
על כל פנים, הדוח חושף שעדיין המצב הבעייתי קיים, כנראה שאחד המקומות הבעייתיים הוא בפיקדונות המובנים. בפיקדונות מורכבים אלו צריך לספק ללקוח תמונה מלחאה ושקופה, וברשות מצאו ליקויים במקרים מסוימים בהעברת המידע המלא ללקוחות.
בין הממצאים הבולטים של דוח רשות ניירות ערך – חלק מהבנקים במערכת המקומית מעמידים את יועצי ההשקעות בניגוד עניינים לטובת הבנק; קיימת אי התאמה בין הגדרת מדיניות ההשקעות של קרן נאמנות במערכת הדירוג של הבנק לבין מדיניות ההשקעות שלה בפועל. כמו כן כאמור נמצא שלא הובהרו תמיד ללקוח תנאים של פיקדון מובנה (סטרקצ'ר), הסיכון בפיקדון המובנה והקשר של אותו בנק לפיקדון המובנה.
ממצאים נוספים – נעשה ייעוץ ללקוחות מבלי שהיועץ ידע את היסטוריית הייעוץ של לקוחות אלו; למנהלי השקעות בקרנות נאמנות ניתנה אפשרות לשערך נכסים, למרות שעל דירקטוריון הקרן לבצע זאת – זו בעיה של הקרנות עצמם ולא של יועצי ההשקעות, אך מדובר באחד הממצאים בביקורת המקיפה של רשות ניירות ערך.