"אנחנו נוציא מאות מכתבים לאנשים שיש להם חשבון מעבר לים". כך אמר מנהל רשות המסים ערן יעקב בכנס המסים של לשכת יועצי המס. "מאות זה אומר מעל 200. זה יכול להיות גם 250".
בדבריו התייחס יעקב להסכמי חילופי מידע – FATCA ו-CRS – שיש לישראל עם מדינות אחרות, במסגרתם הם מקבלים מידע מרשויות מסים בעולם. לדברי יעקב, "יש כ-88 רשויות שמעבירות לנו נתונים עד ספטמבר בכל שנה. לפעמים יש כאלה שמתנדבים לעשות את זה עוד קודם".
המכתבים מיועדים למי שמחזיקים חשבונות בחו"ל ואינם מדווחים עליהם כדי לחמוק מתשלום מס.
חשוב להבין, החזקת חשבון בנק בחו"ל היא דבר מותר, כל עוד מדווחים עליו לרשות המסים, גם בעלי הכנסות נמוכות שאינם חייבים במס. אי דיווח על הכנסות מהווה עבירה פלילית שעלולה לגרור הליך פלילי ואף ענישה. במצב שבו ההכנסות הללו נרשמו לפני כמה שנים, רשות המסים יכולה לפתוח נגד החייב בהליכים – עד עשר שנים אחורה.
לדברי יעקב, "אנחנו מקבלים הרבה מאוד מידע, אז יש חלק שעובר מידע לחקירות, יש חלק שהולך לשומות ויש חלק שהולך להרחבת רשת. זה אומר שאנחנו אמרנו: 'פתחנו לך תיק'. אנחנו פותחים – זה אומר שצריך להגיש דוח. מי שלא מגיש דוח, אתם יודעים את הסנקציות, כן? מדובר על ארבע שנים אחורה. זה התאריך שבו יש לנו את המידע. מי שיקבל מכתב, מה שצריך לעשות זה מייד לבוא להגיש דוח. זה כאלה שאנחנו יודעים שיש להם חשבון בנק, אנחנו יודעים שהם לא דיווחו על כך, אנחנו יודעים שיכול מאוד להיות שיש סכום מהותי שם ולכן הדבר הזה יבוא לידי ביטוי. ואני מציע לכולם מעל הבמה הזאת קודם כל לרוץ ולהגיש את הדוחות, ולעשות את זה שעה אחת קודם".