דילוג לתוכן
שוק ההון    

פריגו – דוחות טובים, אבל מה הלאה?

חברת פריגו המתמחה בפיתוח תרופות גנריות ותרופות מעבר לדלפק, דיווחה על תוצאות טובות לרבעון הראשון של השנה, אבל מה הלאה? סטיבן טפר, אנליסט פארמה וביומד של אי.בי.אי. מנסה להעריך – "החברה מצדיקה פרמיה ומכפיל רווח גבוה מזה של המתחרות הגנריות הקלאסיות, אבל אין מנועי צמיחה ואין בשורה לעתיד. המובילות של פריגו בתחום מוצרי הבריאות, המיקוד הייחודי בתוך תחום המוצרים הגנריים עם תחרות מוגבלת, ההצלחה הן בתהליכי ההתייעלות והן בהשקה של מוצרים חדשים, איכות הניהול של החברה ומבנה ההון – מצדיקים פרמיה ומכפיל רווח גבוה מזה של המתחרות הגנריות הקלאסיות.

"יחד עם זאת, אנו לא רואים מנועי צמיחה משמעותיים לשנים הקרובות וחוששים מהיכולת של החברה לשמר רווחיות גבוהה במגזר הגנרי בתנאי השוק הנוכחיים. בשלב זה אנו לא מקבלים בשורה שמשנה את התזה הבסיסית שלנו לגבי החברה. אנו ממשיכים להמליץ על פריגו בתשואת שוק ובמחיר יעד של 80$, מחיר המשקף מכפיל של 15 על תחזית הרווח הנקי המתואם לשנת 2018 (של 25.3 דולר למניה), המבטא מצד אחד את איכות החברה ואת הבידול שלה בשוק ומצד שני היעדר מנועי צמיחה ברורים לשנים הקרובות והתלות של שליש מהרווחים בשוק הגנרי הבעייתי.

 "פריגו פרסמה הבוקר את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2018. ההכנסות עמדו על סכום של 1.2 מיליארד דולר, בהתאם לציפיות,  ורווח מתואם של 1.26 דולר למניה, מעל הציפיות בשוק (ל- 1.14 ד' למניה). מדובר סך הכל על דוח טוב ללא הפתעה מהותית. החברה מאשרת את התחזיות לשנת 2018 שהציגה בתחילת השנה להכנסות בין 5.1-5.0 מיליארד דולר ורווח בטווח של 5.45-5.05 דולר למניה. יש לשים לב שלמרות שהחברה הכתה את התחזיות בשוק ב- 12 סנט היא לא עדכנה את התחזיות השנתיות שזהות לציפיות בשוק (ע"פ סקר בלומברג), דבר שיכול להצביע על העובדה שעיקר הפער בציפיות נובע מהקושי בשוק לחזות את הפעילות של פריגו ברמה הרבעונית.

"להערכתנו, למרות שחלק מהצמיחה ברווח הנקי מגיע משיפור ברמה התפעולית, חלק מהותי מהצמיחה נובע משינוי בשערי חליפין, הוצאות מימון נמוכות יותר ורכישה חוזרת של מניות. הדוחות טובים ומשקפים את הצלחת החברה בייצוב מצבה לצד שיפור ברווחיות, כאשר מנגד לא נראתה צמיחה מהותית בשורת ההכנסות. כמו כן, אנו עדיין לא רואים מנועי צמיחה משמעותיים להמשך".

נקודות מרכזיות מהדוחות:

 

1.      במגזר מוצרי הבריאות בארה"ב (CHCA)– הכנסות בסך 602 מיליון דולר עם צמיחה של 3.2% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. הצמיחה נבעה בעיקר מההשקה של המותג הפרטי לנקסיום, גידול בהיקף המכירות של הפורמולות לתינוקות ומוצרים לשפעת וצינון, מנגד הייתה שחיקה בתחום המוצרים לחיות מחמד. המרווח תפעולי עלה ב-1.2% לרמה של 21.4% בעיקר משיפור בנפח המכירות ותוכנית ההתייעלות.

 

2.      במגזר הבריאות באירופה (CHCI)- הכנסות של 401 מיליון דולר, מדובר על שחיקה של 4.5% במטבעות מקומיים (ובתרגום לדולר הייתה צמיחה של 7%) כתוצאה מהפסקת הסכמי הפצה לא רווחיים, בדגש על רוסיה (איבוד של 22 מיליון דולר). שערי החליפין כאמור, תרמו 43 מיליון דולר למכירות. בנטרול הפסקת הסכמי ההפצה וההשפעה החיובית של שערי החליפין הפעילות צמחה בשיעור של 1.4% בעיקר מהשקות חדשות בהיקף של 20 מיליון דולר. המשך השיפור בפעילות משתקף במרווח התפעולי המתואם שעלה ב-3.2% לשיעור של 17%  .

 

3.      במגזר תרופות הגנריות במרשם (RX)– ההכנסות ירדו ב-1.5% לרמה של 214 מיליון דולר והמרווח תפעולי ירד ב-1.1% לשיעור של 39.9% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. השחיקה נובעת בעיקר מירידת מחירים במוצרים הגנריים הקיימים(כמצופה), ומהיקף מכירות נמוך מהצפי במוצרים חדשים (בדגש על בעיית אספקה במוצר ספציפי). הרווחיות התפעולית נפגעה בעיקר משחיקת מחירים, והוצאות מו"פ גבוהות יותר.

 

4.      לחברה גמישות פיננסית עם תזרים מזומנים חופשי של בסך 160 מיליון דולר ועם חוב נטו של 2.6 מיליארד דולר בלבד, כאשר ברבעון האחרון רוב תזרים המזומנים הפנוי הגיע לבעלי המניות הן בצורת דיבידנד במזומן והן ע"י רכישה חוזרת של 1.3 מיליון מניות בשווי 108 מיליון דולר.

ועל רקע זה, המוקד והעתיד של החברה תלוי בהשקות חדשות; הצפי להשקה של פרואייר ומוצר חשוב נוסף שהחברה עדיין לא חשפה; ייצור מנועי צמיחה להמשך; ובכמה החברה יכולה להמשיך לשפר את הרווחיות בפעילות מוצרי הצריכה ולשמר רווחיות בגנריקה?